Urządzenia i Akcesoria
Pstrąg pieczony w soli z sosem musztardowym i warzywa na parze
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porcje
Składniki
Pstrągi pieczone w soli
-
3 jajka
-
½ cytryn ekologicznej, pokrojonej w półplasterki
-
2 łyżeczki tymianku, suszonego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżka oliwy z oliwek
-
2 pstrągi tęczowe, świeże, oczyszczone (ok. 320 g każdy)
-
1 łyżka nasion kolendry
-
1000 g soli
-
30 g wody
Sos musztardowy i warzywa na parze
-
90 g oleju rzepakowego
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
80 g białego wina, wytrawnego
-
20 g musztardy Dijon
-
¼ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
¼ łyżeczki soli
-
10 g musztardy francuskiej
-
500 g wody
-
300 g ziemniaków, młodych pokrojonych na 3 cm kawałki
-
150 g marchewki pokrojonej w słupki o grubości 1 cm
-
150 g cukinii pokrojonej w słupki o grubości ok. 1,5 cm
-
200 g różyczek brokułu
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 2 porcje
Białko
158.6 g
Kalorie
9106.3 kJ /
2175 kcal
Tłuszcz
131.5 g
Błonnik
17.5 g
Węglowodany
93.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NA RYBY!
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kaczka faszerowana mięsem i morelami, kasza gryczana z żurawiną
4 godz. 10 min
Pstrąg marynowany
25 godz. 35 min
Filety z sandacza z polentą ze świeżej kukurydzy
1 godz. 5 min
Sandacz w papilotach na parze z warzywami i sosem berneńskim
50 min
Pstrąg w sosie holenderskim
1 godz. 5 min
Perliczki pieczone z jałowcem
2 godz.
Tatar z łososia
10 min
Krewetki z warzywami na liściach sałaty
45 min
Polędwica wołowa w papilotach ze szpinakiem
45 min
Mini frittaty z salsą z awokado i wędzonego łososia
45 min
Ryba po hindusku z sosem jogurtowym, ziemniakami i warzywami
1 godz.
Królik w sosie "Marengo"
1 godz. 10 min